Sagan sa v pretekoch Okolo Flámska nepresadil, víťazom Cancellara

06.04.2014 Celý región

Švajčiar Fabian Cancellara vyhral cyklistické preteky Okolo Flámska. Jazdec tímu Trek rozhodol o svojom treťom triumfe v špurte štvorčlennej skupinky.

Na 98. ročníku náročného podujatia obsadili po 259,8 km z Brúgg do Oudenaarde ďalšie priečky Belgičania Greg van Avermaet (BMC), Sep Vanmarcke (Belkin) a Stijn Vandenbergh (Omega Pharma – Quick Step). Slovák Peter Sagan z tímu Cannondale prišiel do cieľa s odstupom 1:25 min na šestnástej priečke. Ďalší slovenský zástupca Michael Kolář pri svojej premiére na Okolo Flámska odstúpil.

„Bolo to tvrdé. Dvakrát som musel poriadne zaťať zuby, keď útočili súperi. Ale v cieli to bolo nádherné. Zopakovať víťazstvo, to je neopísateľný pocit. Prepáč Belgicko, že som zdolal troch tvojich chlapíkov, ale som jednoducho šťastný,“ tešil sa v cieli Švajčiar. Cancellara sa tak po nedeli pripojil k ďalším piatim jazdcom, ktorí na podujatí zaznamenali tri víťazstvá.

Náročné preteky zatienilo množstvo pádov. Tragická událosť sa odohrala vo Wielsbeke, kde sa staršia žena, ktorá sa nachádzala na ostrovčeku v strede cesty, zrazila s belgickým jazdcom Johanom Vansummerenom. Diváčku aj jazdca odviezla sanitka do nemocnice. Podľa prvých informácií utrpel jazdec zranenia hlavy. Žena sa nachádza v kritickom stave.

Okolo Flámska (Bruggy - Oudenaarde, 259,8 km): 1. Fabian Cancellara (Švajč./Trek) 6:15:25 h, 2. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing), 3. Sep Vanmarcke (Belg./Belkin), 4. Stijn Vandenbergh (Belg./Omega Pharma - Quick-Step) všetci rovnaký čas ako víťaz, 5. Alexander Kristoff (Nór. Katuša) +20 s, 6. Niki Terpstra (Hol./Omega Pharma - Quick-Step) rovnaký čas, 7. Tom Boonen (Belg./Omega Pharma - Quick-Step) +28, 8. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky), 9. Bjoern Leukemans (Belg./Wanty), 10. Sebastian Langeveld (Hol./Garmin) všetci rovnaký čas, ... 16. Peter SAGAN (SR/Cannondale) +1:25 min, Michael KOLÁŘ (SR/Tinkoff – Saxo) nedokončil
 
 
 

Vyberte región